طرز پخت عدسی کرمانشاهی


طرز پخت عدسی کرمانشاهی


عدسی, adasi ,آش عدسی,طرز تهیه عدسی,دستور پخت عدسی, unsd


نکات کامل درباره پخت عدسی را در این لینک مطالعه کنید . نکات عدسی خوشمزه

 

 

عدسی یکی آش های خوشمزه ایرانی است که بیشتر برای صبحانه آماده و سرو می شود. بر خلاف دیگر آش های معروف ایرانی مثل آش رشته یا آش جو که از حبوبات متعدد بهره می برند ماده اصلی این آش فقط عدس است. البته عدسی را می توانید برای وعده های ناهار و شام هم سرو نمایید. با مواد لازم ذکر شده در این آموزش آشپزی می توانید برای ۴ نفر عدسی تهیه نمایید. با دستور پخت و طرز تهیه عدسی در ادامه با ما همراه باشید.


مواد لازم عدسی
عدس۲٫۵ لیوان
سیب زمینی۱ عدد
پیاز۱ عدد
آرد۱ قاشق غذاخوری
روغن زیتون۲ قاشق غذاخوری
رب گوجه فرنگی۱ قاشق غذاخوری
فلفل سیاهبه میزان لازم
نمکبه میزان لازم
زردچوبهبه میزان لازم


دستور پخت و طرز تهیه


برای تهیه عدسی بهتر است عدس ها را از شب قبل بخیسانیم و در چندین مرحله آبشان را تعویض کنیم تا نفخ شان گرفته شود ، ضمن اینکه خیساندن عدس ها باعث می شود که راحت تر پخته شوند. اگر زمان کافی نبود حداقل ۲ ساعت عدس ها را قبل از آشپزی می خیسانیم.

ابتدا پیاز را به صورت خلالی ریز خرد می کنیم و به همراه ۱ قاشق غذاخوری روغن زیتون در یک تابه بزرگ و جا دار تفت می دهیم. چند دقیقه پیاز را تفت می دهیم تا نرم شود و رنگش تغییر کند. حالا مقداری زردچوبه به پیاز داغ اضافه می کنیم و خوب مخلوط می کنیم.

بعد از اینکه زردچوبه و پیاز داغ به خوبی مخلوط شدند ۱ قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی به تابه اضافه می کنیم و تفت دادن را ادامه می دهیم تا رب کمی سرخ شود. حالا پس از آبکشی کردن عدس ها آنها را به تابه اضافه می کنیم.

پس از تفت دادن عدس ها کمی نمک و فلفل سیاه به مواد اضافه می کنیم. در این مرحله باید حدود ۶ تا ۸ پیمانه آب به تابه اضافه کنیم و شعله را زیاد کنیم تا آب به جوش بیاید. پس از اینکه آب موجود در تابه به جوش آمد نوبت اضافه کردن آرد برای لعاب دادن به عدسی است.

برای این منظور آرد را به همراه کمی روغن در یک کاسه کوچک تفت می دهیم تا رنگش تغییر کند سپس به تابه اضافه می کنیم. حالا حرارت را کم می کنیم تا حدودا ۱ ساعت بگذرد و عدس ها به خوبی بپزند. در مرحله بعد سیب زمینی را پوست می گیریم.

و به صورت نگینی ریز خرد می کنیم. ۳۰ دقیقه مانده به پایان پخت عدسی سیب زمینی خرد شده را اضافه می کنیم. در پایان ۱ قاشق باقیمانده روغن زیتون را روی عدسی می ریزیم و سرو می کنیم. برای تزیین آش عدسی می توانیم از سبزیجات معطر مثل جعفری استفاده کنیم.


طرز تهیه عدسی,طرز تهیه عدسی کرمانشاهی,طرز تهیه عدسی اصفهان,طرز تهیه عدسی مجلسی,طرز تهیه عدسی شیرازی,طرز تهیه عدسی برای 4 نفر,طرز تهیه عدسی با سیب زمینی,طرز تهیه عدسی با گوشت,طرز تهیه عدسی تهرانی,طرز تهیه عدسی خوشمزه و مجلسی,طرز تهیه عدسی کرمانشاه,طرز پخت عدسی کرمانشاهی,طرز تهیه عدسی اصفهانی,طرز تهیه عدسی اصفهان,طرز پخت عدسی اصفهانی,طرز تهیه عدسی صبحانه اصفهان,طرز تهیه ی عدسی اصفهانی